Seo Bilgileri – Seo’da Doğallık


Bu yazımızda sizlere arama motorları algoritmalarının her geçen gün nasıl daha kompleksli bir yapıya dönüştüğüne ve bundan sonra nasıl daha karmaşık bir hal alacağından bahsedeceğiz. Dünyanın en büyük arama motorlarından olan Google üzerinden giderek örneklemeler yaparak durumu sizlere anlacatağız.
Google algoritması bundan 5 6 yıl önce şuan olduğu kadar karışık bir hadle değildi. Forumlarda karşılıklı backlink alışverişler yapılır web sayfalarının altına ya da üstüne anahtar kelimeleri yan yana sıralardınız yani kısacaı spam adına her şey bulunyordu. Ancak he zaman kullanıcısına daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunmayı hedef haline getiren google, yeni algoritmasına spam tespit özelliği ekleyerek doğal siteleri ön plana çıkardı. Gemius verilerine göre; Google, Türkiye’de %96 paza payına sahip olmasının nedeni kendinini geliştirmesidir.
Google, her algoritma güncellemesinde spam olan siteleri tespit etmeyi ve doğal siteleri kullanıcısına göstermeyi hedefliyor. Tabi ki bu noktada seo uzmanları da değişime ayak uydurmakta büyük sıkıntılar çekiyorlar. Doğal yöntemler ile seo yapan insanlar ise hiçbir zaman bu algoritma değişimlerinden zarar görmüyor aksine daha fazla yararlanıyorlar…
Seo ve Doğallık
Seo çalışmalarımızın yapmamızın amaçı sitemizi arama motorlarında ilk sıralarda göstermek bunu yaparkende kalitemizi artırmaktır. Bu izlenemi verirkende doğal gözükmeniz kalıcı ve kesin sonuçlar verir. Sitenize yaptığınız her işlemde bu doğal gözükme kriterini göz önünde bulundurarak algoritmanın gözünden sitenize bakın. En çok yapılan hataları sizlere kısaca anlatmaya çalışacağız.
1- Etiketlerde Doğallık: İnsanlar 100-150 kelimelik yazıların içerisine onlarca etiket eklemeyin. Bu sizin spam olarak görünmenizi sağlayacak. Bu da sitenizin zarar görmesine neden olacak. Yapmanız gereken yani doğal olan 150 kelimelik makalede 1-2 adet konuyla ilgili etiket eklemenizdir.
2- H1 Tagı ve Doğallık: H tagı seo açısından büyük önem arz etmekte. Bu tagı abartmadan yanlış kullanmak sizi belki spam’a düşürmeyebilir fakat trustrank’ınızı olumsuz yönde etkileyeceğinden H taglarını kullanırken sayfa içerisindeki hiyerarşiyi göz önünde bulundurmanız ve ona göre kullanmalısınız gerekmektedir. Doğal sıralama şu şekilde olmalı; ana başlık h1 tagında olmalı ve syafanın sonuna doğru h2>h3 kullanılmasıdır.
3- Anahtar Kelimede Doğallık: Sitenize içerik eklerken 300 kelimelik makale içeresine 50-60 anahtar kelime seçmektense doğal olan anahtar kelime oranı 3, en fazla 4 kelime seçmek sizin faydanıza. Semantik seo açısından yazının içerisinde 2-3 tane de varyasyonel kelime geçirmek makalenizi daha özgün göstereceği gibi sizi sıralamalarda da üst sıralara taşıyacaktır.
4- Link Whell ve Doğallık: Sitenize seo işlemi yaparken üzerinde en çok düşünmeniz gereken ve strateji geliştirilmesi gereken noktalardan birisidir. Penguen güncellemesinden sonra google profil backlink ve yorum backlink yapan siteleri spam listesine aldı ve filtre cezalarına çarptırmaya başladı. Kısaca penguen algoritmasından sonra linklerinizein doğallığına daha bir önem kazandırıldı. Link Whell’de izleyeceğiniz strateji tanıtım yazıları üzerinden olması önerimizdir. Aşırı derecede ücretsiz blog hizmeti veren sitelerden blog açıp buralardan backlink almanızda sizlere olumsuz etki yaratabilir. Bunun için burada oranı tutturmanız çok çok önemli.Bu nasıl yağacağız derseniz linkleri bölüştürtürünüz. Örnek verecek olursak sitenize gelen 100 linkin en fazla 40′ını free bloglar oluşturmasına önem veriniz.

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..




Blogger eklentileri


Etiketler: bilgileri doğallık Genel Seo Seo Konuları seo’da Webmaster Konuları

Yazar Hakkında - Barış Ertaş


Blogumuz İlk Yayınından Bu Güne , WebMaster Konuları, Scriptleri , Tüm Blogger Kullanıcılarına Ilaştırmak İçin Yayın Yapmış , Bu Süre İçinde Hiç Bir Şekilde Kar/Gelir Elde Etmemiş , Etmiyecektir..Lütfen Desteklerinizi Bizden Esirgemeyin..

Bizi Facebook ve Twitter Üzerinden De Takip Edebilirsiniz..

Seo Bilgileri – Seo’da Doğallık için “0 yorum” bulunmaktadır.