Google Hangi Domaini Daha Çok Seviyor ?


Seo ve Google Açısından En İyi Domain Uzantısı Nedir?
Aslında bazı kişiler domain uzantısının hiç önemi olmadığını düşünsede domain uzantısının önemi bize göre vardır.Şu açıdan vardır com uzantı her zaman en çok tercih edilen birinci uzantıdır.Bunu net ve org izler.Türkiye açısından bakarsak tr’li uzantılarla iyi yerlerde olan çok siteler vardır.Fakat satışı problemlidir.Tr uzantılı domainlerin satışları birçok forumda yasaktır.Tr uzantılı bir domaini satsanız bile Whois bilgilerinde karşı tarafın isim soyadı ve bilgileri kalır.Bu açıdan satmayacağınız domainler için Tr uzantı almanızı öneririz.

Şimdi Kısaca Domainlerin anlamlarına bakalım gerçi bu anlamları hiç uygulanmıyor ve kimseninde baktığı birşey değil.

Domain Uzantıları ve Anlamları Nelerdir?

Com Uzantısı: Çoğu sitede kullanılan en çok alınan uzantıdır.Aslında ticari siteler için üretilmiş bir alan adıdır. Kendisi ingilizcede “commercial” yani ticari kelimisenin ilk 3 harfinden oluşmaktadır.

Net Uzantısı: Ağ anlamına gelen “network” kelimesinin ilk 3 harfidir. Ne kadar başlangıçta amacı internet omurgası işlevini üstlenen ağları göstermek olsa da bu anlamı kısa sürede unutulmuş her türlü amaç için kullanılabilen bir uzantı halini almıştır.

Org Uzantısı: Organizasyonlar için kullanılır. İngilizce’de ki “organization” kelimesinin ilk 3 harfinden oluşmaktadır.Birçok kişide org uzantılı domain kullanılır.Favori uzantılarımızdan biridir.

Biz Uzantısı: Org uzantısından sonra bana göre alınması gereken uzantıdır.iş, ticaret anlamına gelen “business” kelimesinden türetilmiştir.

İnfo Uzantısı: bilgi anlamına gelen İngilizce “information” kelimesinin ilk 4 harfinden oluşmaktadır.

Pro Uzantısı: profesyonel anlamına gelen professional kelimesinin ilk 3 harfinden oluşmaktadır.

Name Uzantısı: gerçek isimler veya nickler için oluşturulmuş bir uzantıdır.Genelde isim domainlerinde kullanılmaktadır.

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..




Blogger eklentileri


Etiketler: Çok daha domaini google hangi seviyor Webmaster Konuları

Yazar Hakkında - Barış Ertaş


Blogumuz İlk Yayınından Bu Güne , WebMaster Konuları, Scriptleri , Tüm Blogger Kullanıcılarına Ilaştırmak İçin Yayın Yapmış , Bu Süre İçinde Hiç Bir Şekilde Kar/Gelir Elde Etmemiş , Etmiyecektir..Lütfen Desteklerinizi Bizden Esirgemeyin..

Bizi Facebook ve Twitter Üzerinden De Takip Edebilirsiniz..

Google Hangi Domaini Daha Çok Seviyor ? için “0 yorum” bulunmaktadır.